Vårpuss og forberedelser

tuva med klokker og erik.JPG Endelig er Kajsa satt på vannet igjen etter et par uker med intens vårpuss! Vi har lagt ut et nytt galleri med bilder både fra vårpussen og andre turforberedelser.

Med god dugnadshjelp fra venner og familie har skroget blitt pusset ned og påført nye tjukke strøk med død og fordervelse på boks. I tillegg har vi hevet vannlinjen ganske mye, så nå er vi klare til å ligge tungt i vannet med fullpakket båt på tropiske breddegrader. Bjørnar (som skal være med som mannskap over atlanteren vestover) har også sørget for å bytte ut alle skroggjennomføringer.

Siden dette var første gang vi skulle få se Kajsa på land var vi jo litt spente, men alt i alt så hun ut til å være i veldig god stand. Likevel fikk vi (ikke overraskende) også noen overraskelser: Roret hadde fått en stygg sprekk og måtte tas av og limes. Kjølen hadde noen hakk fra en gammel grunnstøting som måtte tettes, og baugen hadde merker etter hva som tydeligvis må ha vært noen ublide møter med svenske bryggekanter.

I tillegg fikk vi montert ny lensepumpe og gjort litt finpussing både her og der. Det er enda mye som gjenstår, men vi har fått krysset av en hel del på lista vår etterhvert. Redningsflåte er kjøpt inn og sendt på service, seilmaker Abrahamsen har forsterket genoaen og sydd nytt storseil, gummibåt lå under juletreet, og vindroret venter bare på å bli montert.. Det går fremover!

-e

0 Response to “Vårpuss og forberedelser”


  • No Comments

Leave a Reply