Prosjektet

Tuva og Darlingen.jpg 17. juli 2008 forlot vi vår trygge hjemmehavn på Hovedøya i Oslo, med kurs mot Karibia. Kort og kronologisk om hvordan planen ble til: Fra oktober 05 til februar 06 var jeg (Tuva) mannskap om bord på mine foreldres Albatross fra Kiel til Tobago. Opplevelsene på åpent hav ga mersmak på langturseiling, og i mai 06 kjøpte jeg min første båt, en Amigo 23 som fikk navnet Darling. Som stolt nybakt båteier startet jeg å planlegge ny tur på egen kjøl. Siden jeg kom hjem fra seilasen med Albatross har jeg jobbet med salg av maritim litteratur, sjøkart og navigasjonsutstyr hos Nautisk Forlag, en jobb som i høyeste grad er forenlig med langturplanlegging.

tuva med klokker og erik.JPG I løpet av vinteren 06/07 ble Erik og jeg kjærester, og han fikk sitt første møte med seiling om bord på Darling sommeren 07. Selv om det ble den mest regntunge sommeren i manns minne fikk Erik også blod på tann og bestemte seg endelig for å bli med på tur.

Da vi ble to om prosjektet ble det fart på den konkrete planleggingen, og vi startet med å kjøpe ny båt sammen, Kajsa. Fremdeles en Amigo (verdens beste båt), men hakket større enn Darling. Kajsa er en Amigo 27 (25 fot) fra 1980, og etter noen små utbedringer har hun blitt en velegnet havseiler. Les mer om skuta her.

kajsa i krybba.JPG Ruta blir omtrent slik: Oslo, sørlandskysten, Nordsjøen, Caledoniakanalen, Irskesjøen, Biskaya, Spania, Portugal, Marokko, Kanariøyene, Kapp Verde, Atlanteren, Trinidad og Tobago, den østlige karibiske øyrekka, Atlanteren igjen via Azorene, den engelske kanalen, Kielkanalen, og hjem gjennom Kattegat og Skagerrak. Løypa har blitt seilt før, og kalles melkeruta av eplekjekke jordomseilere, men for oss er det veldig stort. I skrivende stund (Guadeloupe, mars 2009) har vi enda ikke møtt noen båter som er mindre enn vår, som har seilt helt fra nordeuropa. Det synes vi unektelig er litt stas.

1 Responses to “Prosjektet”


  • Ingvild Greve Alsos

    Godt Nyttår Tuva og Eirik. Ønsker dere god bør og ingen lavtrykk over atlanteren.Hilsen Ingvild og Ulf fra Kjerringøy

Leave a Reply